25 Aralık 2015 Cuma

ABLA CANDIR KARDEŞ CANAN...

İki çocuk annesiyseniz hayat iki kat daha zor..
Çocuklarınızın yaş aralığı oldukça kısaysa birsürü zorluk sizi beklemektedir. Küçüğün karnını doyururken büyüğün imrenerek sizi izlemesi içinizi parçalar. Bazen kardeşine karşı öyle davranır ki artık tahammül edemezsiniz. Sosyal hayat zaten sıfıra inmiştir. Tek başınıza asla dışarı çıkamazsınız. Hele ki gurbet elde kalmışsanız durum dahada vahim olur.! İki çocukla baş etmek, evdeki yığınla iş hepsi sizin psikolojinizi altüst eder. Bütün bunları yaşarken bir köşede kendinize vakit ayırmayı öyle çok istersiniz ki..
Bütün bu karmaşa içinde bırakın hayatı ve iki çocuğunuzla bir odaya çekilin. Gayet sakin olun küçüğü bırakın bir mindere ve ablasıyla(abisiyle) oyunlarını seyretmeye başlayın.
işte o an öyle değerli, öyle kıymetli bir anki tadını çıkarın onların oyunlarının, kızmadan.. Tabi sessiz küçük müdahaleler mutlaka gerekli. Küçüğün ablasına bakarken ki gözlerindeki ışıltı hiç bir çocukta yoktur. İki kardeş oynarken dünyanın en mutlu çocukları gibiler. Küçüğün gülümsemesi için ablasının sessizce karşısında durması bile kafidir. Bütün aşkların üzerinde bir aşktır işte bu abla aşkı. Ablanın uykudan kalktığında merak içinde kardeşini araması gözlerindeki hüzün ve endişe yoktur hiç kimsede ve onu bulduğunda ki mutluluğu görmeye değer bir tablo gibidir. Hiç bir ressam bu tabloyu çizemez ve hiç bir fotoğraf makinası bu andaki mutluluğu çekemez.
Eğer ilk çocuğunuz kız ise aslında üç çocuğunuz olmuştur :) Kızınızın sahiplenmiş olduğu bebeğinin birine, kardeşine uyguladığınız bütün işlemleri uygularsınız neredeyse. Bu bazen çok can sıkıcı bir durum olsada genelde eğlenceli ve çocuğunuzu kardeşinden biraz uzak tutmanın en iyi yöntemidir:) Anneler uyanık ve zekilerdir:) Küçük büyüyüp kendini kollayana kadar size çok iş düşmektedir. Bir maraton koşucusundan  daha hızlı hareket etmelisiniz evde, yoksa küçüğün başına heran bir iş gelebilir. 
Abla candır,kardeş canan...Cananına her şeyi yapsada kendisi, kimseye dokundurmaya kıyamaz küçük annemiz..Herşeye rağmen yaş aralığı yakın iki çocuk sahibi olmak çok güzel ve özeldir tadını çıkarabilene:) Hayat onların sevgilerini seyrederken dahada kolaylaşır belkide....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder